onsdag 3 november 2010

Linfrölimpor

Det här var verkligen ett bröd som passade mig, både i smak och bakning. Tre stycken linfrölimpor blir det av receptet. Testa! Receptet kommer från Pickipicki.

3 Linfröbröd

50 g jäst
4,5 dl havregryn
1,5 dl krossade linfrön
7,5 dl kallt vatten
3 tsk salt
3 msk rapsolja
13-15 dl vetemjöl

Gör såhär

Smula jästen i en bunke och rör ut den i det kalla vattnet. Blanda i alla ingredienser utom mjölet och låt svälla i det kalla degspadet i en kvart. Arbeta sedan ner det mesta av mjölet och låt därefter degen jäsa under bakduk i en timme. Dela degen i tre lika stora delar, forma limpor på en plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en halvtimme under bakduk. Grädda i ungefär 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen. Bröden ska ha en fin skorpa, testa med en brödsticka att brödet är färdiggräddat (alternativt en innertemperatur på 93 grader).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar