måndag 30 juni 2014

Teaser på 30-års firande




I lördags firade vi Petra som fyllde 30 år dagen efter. Det blev en riktigt lyckad dag, kväll och natt och jag hoppas att hon var lika nöjd som vi.

Mer om kalaset kommer när bilderna kommit in i datorn. :) Innan dess kommer receptet på den ljuvliga kaka jag bakade. Alla, utom Olivia tyckte den var otroligt god. Patrik tog till och med två bitar, vilket inte sker i första taget. :)
Så gillar ni mintchoklad, ja då måste ni göra den här!

Olivia ja, hon hade sett fram mot kakan och besvikelsen när hon kände att den smakade något annat än vanlig choklad gick inte att ta miste på.

Receptet hittade jag på den fina bloggen Bara en kaka till.

200g smör
100g 70% choklad
100g after eight
4 ägg
1 msk kakao
Knappt 1 tsk flingsalt
2,25 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Glasyr
50g smör
100g after eight
4-5 droppar pepparmintsolja (från apoteket)
1/2 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner den vanliga chokladen och after eighten och låt den smälta med. Låt svalna. Blanda ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills det precis blandats. Blanda mjöl och bakpulver samt salt och kakao. Rör ner detta i äggvispet. Häll smeten i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.

Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen över natten.

Glasyren gör du dagen efter. Smält smöret och rör ner de övriga ingredienserna. Rör till en jämn smet. Låt glasyren svalna i kylen då den är väldigt rinnig i början. Bred den sedan över kakan.

Servera med lättvispad grädde och jordgubbar och ni lär inte bli missnöjda. ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Är hur nöjd som helst!! Blev en perfekt dag/kväll :-D
    Tack så jätte mycket ännu en gång för presenterna!

    SvaraRadera
  2. Förmodligen världens bästa familjebild! :)

    /Kristi-Burgh

    SvaraRadera