söndag 10 december 2017

Cannelloni med lufttorkad skinka och ruccola




Testa något riktigt gott med mycket smak, cannelloni med lufttorkad skinka och ruccola. Lite rött i glaset så har ni en lyxmåltid. :)

4 personer

1-1 1/2 frp färska lasagneplattor
200 g naturell Philadelphiaost
2 dl créme fraiche
1 stor näve hackad ruccula
en halv kruka basilika
ca 10 skivor lufttorkad skinka.
grovmalen svartpeppar
flingsalt

Tomatsås
1 pkt finkrossade tomater, gärna Mutti
2 vitlöksklyftor
en halv kruka basilika
2 msk balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
flingsalt
socker

en stor näve riven parmesanost
ca 1,5 dl grädde

Lägg fram de färska lasagneplattorna så de blir rumsvarma. Lättare att rulla ihop då.

Hacka basilikablad och ruccola. Strimla skinkan. Blanda basilikablad med ruccula, strimlad skinka. Rör ihop med créme fraiche och Philadelphiaost. Smaksätt med lite salt och peppar. Ställ i kylen så länge.


Pressa vitlöksklyftorna och fräs i en kastrull i lite smör eller olivolja. Tillsätt hackad basilika, krossade tomater och balsamvinäger. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt tomatsåsen småkoka i ca 20 min.

Lägg lite fyllning på varje platta och rulla ihop längst långsidan.


Häll tomatsåsen i botten på en rejäl ugnsform. Placera de fyllda färska lasagneplattorna ovanpå tomatsåsen, med skarven neråt.


Avsluta med att strö över riven parmesanost och ringla lite grädde över det.


Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 min på 225 grader tills osten har fått en fin yta. Servera till en sallad och ett glas rött vin. ;)


Receptet kommer från bloggen gourmetmorsan.blogspot.se



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar